Lederskab er en vanskelig størrelse. Det kræver ofte både mod og mandshjerte af være en god leder. Men frem for alt er en god leder en, der kan lide at arbejde med mennesker. En der interesserer sig for andre – og ikke mindst sine medarbejdere. Han (eller hun) skal behandle alle med respekt, se den enkeltes styrker og benytte sig af dem, samt sætte klare og tydelige mål. Så er man allerede godt på vej til en velfungerende arbejdsplads og ikke mindst tilfredse medarbejdere.
Pas godt på medarbejderne
Medarbejderne er en vigtig del af enhver arbejdsplads. Uanset om det er en offentlig institution eller et privat håndværksfirma. Det gælder derfor om at sikre et godt sammenhold blandt medarbejderne, hvis man ønsker at de performer optimalt. Der findes mange måder at gøre det på. Og en af dem er en række firmaarrangementer for medarbejderne. Det behøver ikke være hverken besværligt eller dyrt – men det vil være hver en krone og hvert et minut værd.
Ølsmagning på Københavns bryggerier
Sociale arrangementer udenfor arbejdstiden er en af de bedste måder at skabe og sikre et godt sammenhold. Der er naturligvis de traditionelle sommerfester og julefrokoster, som de fleste virksomheder holder i et eller andet omfang. Men hvad så resten af året? Ligger virksomheden på Sjælland kunne en mulighed for at samle medarbejderne om andet end arbejde være en ølsmagning i København. En enestående mulighed for både at lære hinanden at kende – og en masse øl at kende.
Et fælles samlingspunkt
De fleste ølsmagninger tager et par timer. Her er der god tid til både at høre om øllens verden samt naturligvis også smage på en række forskellige øl. Undervejs kan man sagtens få en snak med sine kolleger om både løst og fast, og nogle steder er det også muligt med en rundvisning. Det gælder naturligvis fortrinsvis på bryggerierne og dem er der efterhånden dukket nogle stykker op af i København. Det gælder blandt andet Nørrebro Bryghus der har brygget øl siden 2003. Eller Ølsnedkeren, der har snedkeret gode øl siden 2012.
Øl – en del af kulturen
Nøjagtig som øl er en vigtig del af kulturen i Danmark, kan det også blive en vigtig del af kulturen på arbejdspladsen. Dermed ikke være sagt at der skal øl på bordet i arbejdstiden. Men det kunne meget vel være en del af det sociale liv uden for arbejdstiden. Til glæde for både medarbejderne og arbejdspladsen.